13 липня заступниця директора – Інна Кононенко взяла участь в Координаційно-дорадчій раді з питань місцевого самоврядування та регіонального розвитку при голові Запорізької обласної ради.

     До її складу увійшли міські голови міст обласного значення, голови районних рад, міські/селищні/сільські голови, а також голови постійних комісій обласної ради з відповідного профілю та працівники виконавчого апарату обласної ради.

    Під час засідання члени координаційно-дорадчої ради обговорили новели в законодавстві України стосовно місцевого самоврядування, бюджети та проблемні питання функціонування районних рад, аспекти функціонування інституту старост, питання скасування місцевого роздрібного акцизного податку з тютюнових виробів, стан Стратегії сталого розвитку територіальних громад Запорізької області та проведення навчання депутатів сільських, селищних, міських, районних та обласної рад області.

      Останнє питання було висвітлено, безпосередньо, Інною Миколаївною. Вона окреслила основні завдання, плани та перспективи роботи нашого Центру, тематику навчання, яка реалізується та яку було обрано депутатами місцевих рад. Наприкінці виступу разом з головою обласної ради – Оленою Жук, було обговорено необхідність залучення якомога більшої кількості депутатів до навчання.

     Взагалі, засідання Координаційної ради стануть майданчиком, де представники територій області зможуть ділитися позитивним досвідом роботи, висловлювати свої думки та спільно вирішувати актуальні проблеми.