17 травня 2022 року директор Центру Любов ЯНОВСЬКА та заступник директора – начальник навчального відділу Ольга КУРНОСОВА, стали учасниками вебінару «Особливості забезпечення якості освітніх послуг із підвищення кваліфікації публічних службовців в умовах воєнного стану та післявоєнний період», який проведено Національним агентством України з питань державної служби. Головною темою обговорення став формат роботи регіональних центрів підвищення кваліфікації в умовах воєнного стану та після його припинення.

    Як підкреслила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія АЛЮШИНА, освітні заклади мусять тримати свій фронт, тобто актуалізувати освітні програми з метою формування у публічних службовців нових компетентностей та навичок, які дозволять забезпечити функціонування органів влади в нових реаліях.

     Директор Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування Національного агентства України з питань державної служби Людмила РИКОВА презентувала результати опитування щодо надання послуг з підвищення кваліфікації публічних службовців під час дії правового режиму воєнного стану.

     Окрім того, було зроблено аналіз діяльності закладів післядипломної освіти, що здійснювали підвищення кваліфікації публічних службовців у 2021 році та обговорено сильні та слабкі сторони системи організації підвищення кваліфікації публічних службовців за непередбачуваних обставин. Під час воркшопу учасники напрацювали проєкт рішення щодо забезпечення якості надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації в сучасних умовах.