23 червня 2023 року директор Запорізького регіонального центру підвищення кваліфікації Любов ЯНОВСЬКА, заступник директор Центру Інна КОНОНЕНКО та заступник директора – начальник навчального відділу Центру Ольга КУРНОСОВА, на запрошення Юридичного факультету Запорізького національного університету, долучилося до роботи Всеукраїнського круглого столу "Публічна служба: нова архітектура та стратегії для деокупованих територій", який приурочений Дню державної служби України.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулася Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, яка окреслила основні засади діяльності публічних службовців в умовах воєнного стану, а також після деокупації територій.

Під час виступу також було анонсовано запуск цифрового ресурсу для формування кадрового резерву для деокупованих територій. Вона відзначила високий запит громадян щодо згаданого резерву та наголосила на обов'язковому професійному навчанні обраних фахівців.

В рамках роботи круглого столу була приділена увага:

  • новаціям законопроєкту "Про службу в органах місцевого самоврядування";
  • "мовній стійкості" державних службовців та новим викликам до формування компетентностей для забезпечення ефективної професійної діяльності у період дії правового режиму воєнного стану та повоєнної відбудови України;
  • індивідуалізації відповідальності публічних службовців як забезпеченні законності під час воєнного стану в України;
  • проблемам формування кадрового резерву для проходження державної служби на деокупованих територіях України;
  • інституту префектів як умові реформи децентралізації;
  • становленню гендерної рівності та забезпеченню гендерної рівності у ЗСУ;
  • Е-декларуванню в умовах воєнного стану.