21 квітня 2021 року в Запорізькому регіональному центрі підвищення кваліфікації було завершено навчання старост за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Роль старост в процесі розвитку територіальних громад".

  Модератором зазначеного навчання виступив директор адміністрації вебсайту "СТАРОСТА ПРОФІ", експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад Врублевський Олександр Станіславович.

    В ході навчального заходу, який відбувся 21 квітня, учасники професійного навчання мали нагоду ознайомитися з механізмами налагодження старостою ефективної комунікації з консультативно-дорадчими органами громади, громадськими об’єднаннями та представниками органів самоорганізації населення, обговорити питання щодо залучення старостою додаткових ресурсів для вирішення питань розвитку населених пунктів, розглянути законодавчі новели та проблеми розвитку інституту старост.

      Наприкінці онлайн навчання, підводячи  підсумки заняття, слухачі мали змогу задати питання та отримати вичерпні відповіді на актуальні запитання сьогодення, пов’язані з їх професійною діяльністю.

   За результатами проведеного заходу учасники професійного навчання отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.