Запорізький регіональний центр підвищення кваліфікації долучився до участі у започаткованому Радою Європи, Міністерством розвитку громад та територій України Освітньому марафоні з доброго врядування, в рамках якого Програма Ради Європи "Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні" у активній співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проводить заходи, спрямовані на професійний розвиток представників органів місцевого самоврядування – сільських, селищних, міських голів.

    Спікерами навчальних заходів є національні експерти Ради Європи, які користуються адаптованими до України методологіями Центру експертизи доброго врядування Ради Європи, що базуються на кращих національних та європейських практиках.

    Учасники двох попередніх зустрічей, які відбулися 30 березня та 01 квітня 2021 року, а це очільники територіальних громад 9 областей України, у тому числі і Запорізької області, мали нагоду долучитися до обговорення та опрацювання питань, кожне з яких є, на сьогодні, певним стратегічним завданням та, водночас, викликом, що вимагає змін в управлінських підходах, впровадження нових інструментів забезпечення прозорості та ефективності бюджетного процесу в умовах децентралізації.

    Щирі слова подяки спікерам та організаторам Освітнього марафону за надану можливість долучитися до навчальних заходів та застосовувати надані ними методичні матеріали в практичній діяльності.

    Очікуємо зустрічі 06 квітня 2021 року! Питання якісного менеджменту персоналу органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади є надзвичайно актуальним.