Запорізьким РЦПК 06 квітня 2021 року завершено онлайн-навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Актуальні питання протидії домашньому насильству: регіональний аспект", що проводилося для посадових осіб місцевого самоврядування. Першу частину означеного заходу було реалізовано 24 березня 2021 року.

    Спікерами навчальних зустрічей були Наталія Заїкіна, заступник голови правління громадської правозахисної організації "Егіда Запоріжжя", та Євгеній Токарєв, старший дільничний офіцер поліції сектору превенції відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

     Під час навчальних заходів було розглянуто питання протидії та запобігання домашньому насильству; особливості надання допомоги постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства; сформульовано порядок взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству; означено особливості взаємодії органів Національної поліції із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії насильства в сім’ї.

    За результатами реалізації означеної освітньої програми учасники заходу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.