14 квітня 2021 року у Запорізькому регіональному центрі підвищення кваліфікації було розпочато навчання старост та виконуючих обов’язки старост в територіальних громадах за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Роль старост в процесі розвитку територіальних громад".

         Спікером навчання виступив Врублевський Олександр Станіславович – директор адміністрації вебсайту "СТАРОСТА ПРОФІ", експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад.

         В ході навчального заходу учасники професійного навчання мали нагоду ознайомитися з правовим підґрунтям діяльності старост в територіальній громаді, обговорити питання щодо значення локальних нормативно-правових актів в унормуванні діяльності старост, особливостей здійснення старостою покладених на нього повноважень та місця і ролі старост в процесі розвитку громади.

         Спікер навчання ознайомив учасників заходу із законотворчими новелами та окреслив проблеми розвитку інституту старост.

         Під час навчання слухачі мали змогу задати питання та отримати вичерпні відповіді на актуальні запитання сьогодення, пов’язані з їх практичною діяльністю.