29 квітня 2021 року Запорізьким РЦПК завершено онлайн-навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Дотримання прав людини та протидія дискримінації", що проводилося для публічних службовців Запорізького регіону. Першу частину означеного заходу було реалізовано 28 квітня 2021 року.

  Спікерами навчальних зустрічей були Ія Пелех, доцент кафедри адміністративного та господарського права юридичного факультету Запорізького національного університету, кандидат юридичних наук, та Наталія Заїкіна, заступник голови правління громадської правозахисної організації "Егіда Запоріжжя".

       Під час навчальних заходів було розглянуто наступні питання: "Державна політика України у сфері захисту прав людини та протидії дискримінації", "Дискримінація як порушення прав людини: сутність, особливості прояву та різновиди", "Актуальні питання протидії та запобіганню домашньому насильству", "Протидія торгівлі людьми та нелегальній міграції: теоретичні та практичні аспекти".

     За результатами реалізації означеної освітньої програми учасники заходу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.