30 вересня та 04 жовтня 2021 року Центром реалізовано онлайн-навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Медіаграмотність публічних службовців" для державних службовців – працівників Запорізької обласної прокуратури, окружних прокуратур м.Запоріжжя та Запорізької області.

    Протягом двох навчальних зустрічей з учасниками професійного навчання працювала Кристина Пирогова, доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук.

       Під час занять учасники професійного навчання дізналися про структуру, специфіку та особливості контенту сучасного мас-медійного простору; стратегії і тактики трансформації інформації в медійний простір; маніпулятивні технології в сучасному інформаційному просторі та проблеми їх нейтралізації. Також державні службовці виконували різні вправи, а саме, здійснювали моніторинг журналістських текстів, розробляли макет власного мас-медіа та аналізували ЗМІ.

       Протягом двох навчальних зустрічей був налагоджений зворотній зв'язок викладача із слухачами у форматі "питання-відповідь".

   За результатами проведеного заходу учасники професійного навчання отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.