22 вересня 2022 року Запорізьким РЦПК спільно зі Службою у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації проведено навчальний вебінар з актуальних питань впровадження змін у сфері захисту прав дітей в умовах воєнного стану для начальників та працівників територіальних служб у справах дітей. Реалізація програми здійснювалась в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Вебінар відкрила Матвєєва Антоніна Іванівна – начальник Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації.

    Також взяли участь у навчальному заході Лозовицька Інна Миколаївна – головний спеціаліст відділу профілактичної роботи Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації та Ситнік Ірина Василівна – головний спеціаліст відділу опіки, піклування та усиновлення Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації.

    Під час навчального заходу учасники професійного навчання мали змогу опрацювати такі питання:

  • Розширення підстав для надання статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та підстав для втрати такого статусу під час воєнного стану в Україні.
  • Практичні дії територіальних служб у справах дітей при виявленні дитини, яка залишилася без батьківського піклування, переміщеної з території проведення воєнних (бойових) дій або територій, які знаходяться в тимчасовій окупації, оточенні, блокуванні.
  • Особливості усиновлення під час воєнного стану.

    По завершенню вебунару учасники отримали відповіді на проблемні питання.