З метою поглиблення існуючих знань публічних службовців та надання їм практичних навичків щодо деяких аспектів забезпечення прав дітей, 28 жовтня 2020 року у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів відбувся другий етап онлайн навчання за спеціальною короткостроковою програмою "Актуальні питання діяльності органів публічної влади області щодо забезпечення прав дітей".

    Спікерами навчального заходу були: Матвєєва А.І. – начальник Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації та Бурдаш Н.М. – заступник начальника управління – начальник відділу бюджетування та фінансування установ, державних і регіональних програм управління економіки і фінансів Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації.

       Протягом навчальної зустрічі з її учасниками було опрацьовано питання реформування системи інституційного догляду та виховання дітей; сформульовано алгоритм освоєння місцевими органами влади субвенції з державного бюджету на отримання компенсації дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування та інш.

        За результатами навчання учасники означеного заходу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.