11 березня 2024 року Запорізьким РЦПК розпочато навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Інформаційна безпека: типи загроз та способи захисту українця" для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

    Спікеркою означеного заходу виступила Кондрико Анастасія Андріївна – директор Центру медіааналітики "Cyber Media Track", науковий консультант Запорізького регіонального центру підвищення кваліфікації, член Національної спілки журналістів України, кандидат наук із соціальних комунікацій.

    Під час першого дня навчання публічні службовці ознайомилися з поняттям інформаційного простору держави, його структурою та особливостями, з типами інформаційних систем та різновидами шкідливого програмного забезпечення. Під час навчального заходу слухачі мали змогу поглибити свої знання щодо налаштування захисту ПК та мобільного телефону.

     Спікером заходу було роз’яснено учасникам навчання особливості загрози впливу неякісної інформації на особистість, суспільство  та державу, а також проаналізовано основні інструментарії заангажованих медіа.