13 та 16 вересня 2024 року Запорізьким РЦПК було проведено реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Інформаційна безпека: типи загроз та способи захисту українця" для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

   Спікеркою навчального заходу була Анастасія Кондрико, директорка Центру медіааналітики "Cyber Media Track", науковий консультант Запорізького регіонального центру підвищення кваліфікації, член Національної спілки журналістів України, кандидат наук із соціальних комунікацій.

   Впродовж навчального заходу Анастасія Кондрико розкрила різні підходи до визначення поняття "інформаційна війна", мету та методи її ведення, види інформаційних війн, ознайомила учасників професійного навчання із секретами пропаганди та фотофейками, навчила публічних службовців перевіряти інформацію із інтернет-ресурсів на достовірність. Також слухачі дізналися про інформаційні загрози, що впливають на стан інформованості особистості та суспільства, міждержавні дестабілізуючі фактори, що виникли в результаті конфліктів міждержавних масштабів.

   Під час занять учасники професійного навчання грали онлайн в тематичну гру щодо технічних аспектів безпеки інфопростору, відповідали на питання викладачки у чаті, отримували відповіді та коментарі спікерки.

      За підсумками реалізації навчання слухачі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.