Питання щодо захисту прав дітей постійно перебувають у фокусі уваги через їх особливу вразливість та незахищеність. Тому питанням реалізації державної політики щодо правового та соціального захисту дітей була приділена значна увага під час проведення Запорізьким регіональним центром підвищення кваліфікації спільно зі Службою у справах дітей Запорізької обласної адміністрації 11 квітня 2024 року навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Захист прав дітей в умовах воєнного стану: регіональний аспект".

   З вітальним словом до учасників навчання звернувся заступник голови Запорізької облдержадміністрації, член Ради регіонів Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду Мироненко Євген Володимирович.

      В рамках реалізації програми учасники професійного навчання мали змогу отримати фахові відповіді на проблемні питання від Антоніни Матвєєвої – начальника Служби у справах дітей Запорізької обласної адміністрації, та Катерини Кривошей –заступника Директора Департаменту соціального захисту населення.

       Заступник директора з реалізації проєктів МБО "Партнерство кожній дитині" Зінаїда Кияниця презентувала учасникам навчання проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату".

    Пустовіт Андрій – кейс-менеджер БФ "Голоси дітей", діяльність якого здійснюється за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), розкрив можливості Фонду щодо надання допомоги в захисті прав дітей.

       Також, в рамках реалізації програми було опрацьовано алгоритм дій органів опіки та піклування зі встановлення зв’язку з батьками-вихователями/прийомними батьками у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану та подання до Національної поліції заяв (повідомлень) про зникнення (розшук) дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Учасниками навчання стали понад 150 осіб – керівники та фахівці  районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування Запорізької області та військових адміністрацій населених пунктів Запорізької області.

        Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/zvorotnij-zvyazok/sluhachi-pro-riven-zadovolenosti-navchannya/2024