15 лютого 2024 року Запорізьким РЦПК було завершено реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Медіація та діалог на публічній службі", в якій взяли участь понад 90 публічних службовців – представники 6 структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької районної державної адміністрації Запорізької обласної ради та 16 територіальних громад області.

    Загальною метою означеної програми було формування в учасників професійного навчання розуміння ролі й місця медіації та діалогу як методів попередження та вирішення конфліктів у професійній діяльності; опанування ключовими техніками та інструментами, що роблять медіацію ефективною та забезпечують налагодження командної взаємодії в межах органу публічної влади.

    Упродовж навчального заходу його учасники виконували практичні вправи у мікрогрупах, відповідали на питання та доповнювали викладача у чаті. Наприкінці навчання учасники мали змогу поставити запитання викладачці та отримати на них ґрунтовні відповіді.