"Отримавши статус кандидата в члени Європейського Союзу, наша країна постала перед викликом. Він вимагає від державних службовців нових компетентностей, й одна з головних – належний рівень знання англійської мови. Це важливо складова архітектури нової моделі публічної служби. Держслужбовці держави-члена ЄС мають вільно володіти англійською, добре розуміти загальноєвропейські процеси та високопрофесійно і гідно представляти інтереси України на міжнародній арені", – це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина в рамках Рішельє-форуму публічної служби.

    Саме тому, Запорізьким РЦПК реалізовано навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації "Ділова англійська мова, початковий рівень", яке тривало із 22 січня по 11 березня 2024 року і здійснювалося в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Впродовж усього навчання зі слухачами працювала Світлана Запольських – завідувач кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук, доцент.

    За результатами проведеного заходу публічні службовці отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.