13 грудня 2023 року Запорізьким регіональним центром підвищення кваліфікації було завершено реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Виявлення і реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та надання допомоги постраждалим"в якій взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, Бердянської, Запорізької районних державних адміністрацій та 23 територіальних громад Запорізької області.

Впродовж другого дня навчання учасники професійного навчання взяли участь у тематичній дискусії за темою "Координація діяльності у сфері запобігання, виявлення та реагування на випадки СНПК" та мали змогу поспілкуватися з

Верлос Наталією Володимирівною – професором кафедри конституційного та адміністративного права юридичного факультету Запорізького національного університету, доктором юридичних наук, доцентом.

Токарєвим Євгенієм Сергійовичем – старшим інспектором сектору протидії домашньому насильству Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, капітаном поліції.

Волковим Михайлом Валерійовичем – представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області.

Шкурко Катериною Миколаївною – головним спеціалістом відділу з питань соціальної підтримки сімей та моніторингу надання соціальних послуг управління з питань розвитку соціальних послуг, реалізації державної сімейної політики та праці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Під час тематичної дискусії учасники навчання мали змогу окреслити проблемні питання, пов'язані з наданням допомого постраждалим від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом, та обговорити шляхи їх вирішення.

Окрім того, під час навчання було розглянуте питання "Види та форми надання допомоги особам, постраждалим від СНПК". Особливості надання психологічної допомоги постраждалим розкрила Гапоненко Наталія Андріївна – психолог Центру допомоги врятованим м. Запоріжжя Благодійного фонду "ПОСМІШКА ЮА, а надання правової допомога висвітлила кейс-менеджерка Центру допомоги врятованим м. Запоріжжя Благодійного фонду "ПОСМІШКА ЮА." Сеник Оксана Вікторівна.

Завдячуємо нашим викладачам та партнерам реалізацію даної навчальної програми.

Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/zvorotnij-zvyazok/sluhachi-pro-riven-zadovolenosti-navchannya/2023