12 грудня 2023 року Запорізьким РЦПК розпочато реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації  "Виявлення і реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та надання допомоги постраждалим" для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

     Реалізація програми здійснюється в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Верлос Наталя Володимирівна – професор кафедри конституційного та адміністративного права юридичного факультету Запорізького національного університету, доктор юридичних наук, доцент ознайомила учасників навчання з основними поняттями та ознаками сексуального насильства пов’язаного з конфліктом (СНПК).

    Теми "Міжнародні стандарти у сфері запобігання, виявлення та реагування на випадки СНПК» та "Національне законодавство щодо запобігання, виявлення та реагування на випадки СНПК" розкрила Маліннікова Дар'я Костянтинівна – керівник Адвокатського обʼєднання "Маліннікова, Курбала та партнери", юрист ГО "Інститут аналітики та адвокації.", старший викладач Полтавського інституту економіки та права.

     Під час заходів учасники активно долучалися до навчального процесу, а саме, відповідали на питання спікерів у чаті, виконували різні вправи.

       Наступна навчальна зустріч за означеною програмою запланована на 13 грудня 2023 року.