15 листопада 2023 року Запорізьким регіональним центром підвищення кваліфікації спільно із Запорізьким обласним центром соціальних служб було розпочато навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Організація та надання соціальних послуг сім’ям, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування: регіональний аспект".
    У навчанні взяли участь понад 80 фахівців із соціальної роботи та інших працівників системи соціального захисту в громадах Запорізького регіону.
   Спікерами навчального заходу були Юлія Макущенко, начальник відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Запорізького обласного центру соціальних служб, та Ольга Романенко, начальник відділу по Олександрівському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради.
 
  Сьогодні учасники професійного навчання опанували наступні теми: 
– "Сімейні форми виховання в державній системі влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування";
– "Організація процесу встановлення опіки, піклування. 
Створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу";
– "Контроль за дотриманням прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сімейних формах виховання: специфіка діяльності в умовах воєнного стану".
 
    Наступна зустріч за означеною Програмою відбудеться 16 листопада 2023 року.