07 та 08 листопада 2023 року Центром було проведено навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації  "Ділове українське мовлення", в якому взяли участь понад 80 публічних службовців, а саме представники 2 районних державних адміністрацій та 12 територіальних громад Запорізької області.

    Реалізація програми здійснювалася в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Учасники професійного навчання ознайомилися з поняттям "лінгвоцид" та фактами про нього; новими неформальними правилами українського правопису: словником війни та шляхами й методами вдосконалення професійного мовлення.

    Спікером даного навчання виступає Олена Ольшанська, аспірантка кафедри українознавства Запорізького національного університету, редакторка Комунального закладу "Запорізька обласна бібліотека для юнацтва" Запорізької обласної ради.

    За підсумками навчання слухачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом 0,33 кредиту ЄКТС.

   Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/zvorotnij-zvyazok/sluhachi-pro-riven-zadovolenosti-navchannya/2023

 

"Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде. Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям."

(Максим Рильський)