24 жовтня 2023 року Запорізьким РЦПК в рамках співпраці з Проєктом "Підтримка дітей раннього віку в умовах війни", який реалізується МБО "Партнерство "Кожній дитині" та Службою у справах дітей облдержадміністрації, проведено І етап навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Захист прав дітей в умовах воєнного стану: регіональний аспект" для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які опікуються питаннями захисту прав дітей.

    У навчанні беруть участь більше 100 публічних службовців – представники служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів та сільських, селищних, міських рад Запорізької області.

     Також, з метою обміну досвідом, до навчання доєдналися представники служби у справах дітей Журавненської селищної ради Львівської області.

        Основною метою навчання було ознайомлення з особливостями діяльності та взаємодії служб у справах дітей в період воєнного стану в Україні для захисту прав та найкращих інтересів дитини.

      Під час навчання також було опрацьовано особливості роботи з вразливими категоріями дітей та особливостями захисту їх прав; порядок взаємодії служб у справах дітей для реалізації права дитини на сім’ю; функції служб у сфері захисту житлових та майнових прав дітей в умовах воєнного стану в Україні.