21 вересня 2023 року було завершено реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Запобігання корупції у сфері публічного управління", в якій взяли участь представники центральних та територіальних органів центральних органів виконавчої влади: Управління юридичного забезпечення Державної служби України з питань праці, Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області.

    Реалізація програми здійснювалася в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Під час навчання з публічними службовцями були проведені заходи за такими темами:

  • Поняття "конфлікт інтересів" та його правові особливості в контексті змін антикорупційного законодавства.
  • Суб’єкти, на яких поширюються вимоги законодавства щодо конфлікту інтересів: зміни та новації.
  • Потенційний та реальний конфлікт інтересів, їх розмежування.
  • Правові механізми виявлення конфлікту інтересів, запобігання виникненню або врегулювання у разі його виникнення в діяльності публічних службовців та депутатів місцевих рад. Порядок дій у разі виникнення конфлікту інтересів: практичні аспекти.
  • Відповідальність за вчинення дій, прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів. Усунення наслідків вчинення дій, прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів.

    Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/.../sluhachi-pro-riven.../2023