21 вересня 2023 року Центром було завершено онлайн навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації  "Соціальна інклюзія: забезпечення прав осіб з інвалідністю", в якому взяли участь близько 80 публічних службовців – представники апарату та 9 структурних підрозділів облдержадміністрації, 3 райдержадміністрацій, 7 територіальних громад Запорізької області, установи та депутати місцевих рад.

     Реалізація програми здійснювалася в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

 В останній день слухачі ознайомилися з регіональним аспектом безоплатної правової допомоги особам з інвалідністю, особливостями надання соціальних послуг особам з інвалідністю, деякими питаннями призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю, які не мають права на пенсію та з практикою реалізації реабілітаційних заходів у регіоні.

     Також, під час навчального заходу значна увага приділялася питанням реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2022 № 1041-р, а саме створенню безбар'єрного та доступного середовища в органах влади.

     За підсумками навчання слухачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом 0,37 кредиту ЄКТС.

   Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/.../sluhachi-pro-riven.../2023