"Отримавши статус кандидата в члени Європейського Союзу, наша країна постала перед викликом. Він вимагає від державних службовців нових компетентностей, й одна з головних – належний рівень знання англійської мови. Це важливо складова архітектури нової моделі публічної служби. Держслужбовці держави-члена ЄС мають вільно володіти англійською, добре розуміти загальноєвропейські процеси та високопрофесійно і гідно представляти інтереси України на міжнародній арені", – це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина в рамках Рішельє-форуму публічної служби.

    Саме тому Запорізьким РЦПК реалізовано навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації "Іноземна мова професійного спрямування (англійська мова, середній рівень – І)", яке тривало із 22 березня по 11 травня 2023 року і здійснювалося в дистанційному режимі з використанням програми Zoom.

    Впродовж усього навчання зі слухачами працювала Запольських Світлана Петрівна – завідувач кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук, доцент.

    За результатами проведеного заходу публічні службовці отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.