17 березня 2023 року Запорізьким РЦПК було завершено реалізацію загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків: впровадження ґендерних підходів у діяльність органів публічної влади", участь у навчанні за якою взяли представники апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, Мелітопольської РДА, виконавчого апарату Запорізької обласної ради та 4 територіальних громад Бердянського та Запорізького району.

     Впродовж другого дня навчання слухачі ознайомилися з основними етапами ґендерного аналізу та напрямками проведення гендерного аудиту. Спікер навчання ознайомила учасників навчання з практичними та стратегічними ґендерними потребами, надала рекомендації щодо проведення гендерного аудиту та гендерної експертизи.

     Окрім того, учасники професійного навчання були ознайомлені з зарубіжним досвідом здійснення ґендерно-правової експертизи, особливостями проведенням моніторингу та оцінки дії нормативно-правового акту.

     Як завжди, кожен навчальний захід в Центрі завершується проведенням анонімного анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/zvorotnij-zvyazok/sluhachi-pro-riven-zadovolenosti-navchannya/2023