27 лютого 2024 року Запорізьким РЦПК завершено навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Мовна стійкість державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування", в якому взяли участь майже 110 посадових осіб місцевого самоврядування – представники 24 територіальних громад Бердянського, Василівського, Запорізького, Мелітопольського та Пологівського районів.

    Впродовж двох навчальних днів з учасниками професійного навчання працювала Олена Ольшанська, яка ознайомила слухачів із мовленнєвим етикетом як складовою частиною реалізації мовної стійкості та проаналізувала типові помилки у сучасному українському діловому мовленні. Під час навчальних заходів посадові особи місцевого самоврядування виконували тренувальні вправи з подальшим коментарем викладачки щодо правильних варіантів відповідей.

   Під час реалізації навчальної програми спікерка приділила особливу увагу принципам безбар’єрної мови. Олена Ольшанська акцентувала увагу на тому, що безбар'єрна мова – це мова, в якій відсутні слова, фрази, що демонструють упереджене, стереотипне або дискримінаційне ставлення до певних людей чи груп, це мова, яка не відчужує людей – навмисно або ненавмисно.

       За результатами проведеного заходу публічні службовці отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

     Як і завжди, по завершенню навчального заходу було проведено анонімне анкетування щодо задоволеності слухачів організацією освітнього процесу в цілому. З узагальненим аналізом анкет-відгуків можна ознайомитися в рубриці "Зворотній зв'язок зі слухачами та замовниками навчання" за посиланням: http://zcpk.com.ua/zvorotnij-zvyazok/sluhachi-pro-riven-zadovolenosti-navchannya/2024