26 травня 2016 року проведено тематичного короткострокового семінар з актуальних питань реалізації положень законодавства щодо звернення громадян та доступ до публічної інформації для посадових осіб місцевого самоврядування.

 

24 травня 2016 року  проведено тематичного короткострокового семінару з актуальних питань реалізації Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" для працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які відповідають за організацію оздоровлення та відпочинок дітей.

 

19 травня 2016 року  проведено тематичного короткострокового семінару з актуальних питань забезпечення дієвого контролю в органах виконавчої влади для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, які здійснюють безпосередній контроль за виконанням документів

 

19 травня 2016 року проведено тематичного короткострокового семінару-тренінгу з актуальних питань розробки проектів та програм розвитку місцевого самоврядування для посадових осіб місцевого самоврядування. Також були запрошні до участі у семінарі депутатів місцевих рад.

 

17 травня 2016 року проведено навчання за програмою тематичного короткострокового семінару з питань реалізації державної регуляторної політики для працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

16-20 травня 2016 року проведено навчання за тематичною професійною програмою підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування для працівників структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Запорізької області.

Протягом семінару було висвітлено такі питання: новацій та практики застосування сучасного українського антикорупційного законодавства; юридичної відповідальності за корупційні правопорушення; участі громадськості в заходах щодо запобігання корупції; рівня результативності національних превентивних антикорупційних механізмів та інших актуальних питань діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах оновленого законодавства України.