29 квітня 2016 року проведено навчання за програмою тематичного короткострокового семінару з актуальних питань реалізації державної кадрової політики в умовах оновленого законодавства про державну службу для працівників кадрових служб структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації.

 

28 квітня 2016 року проведено навчання за програмою тематичного короткострокового семінару з актуальних питань реалізації державної кадрової політики в умовах оновленого законодавства про державну службу для керівників апаратів та працівників кадрових служб місцевих державних адміністрацій.

 

26 квітня 2016 року  відбулося навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Чинне законодавство України: новації, зміни та практика застосування" для працівників юридичних служб органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Програмою семінару висвітлено такі питання: "Актуальні питання праці, зайнятості та соціально-трудових відносин", "Чинне законодавство України: особливості реалізації державної кадрової політики", "Нове в законодавстві про пенсійне забезпечення: практичні аспекти реалізації" та інш.

 

З 18 по 21 квітня 2016 року проведено навчання за тематичною професійною програмою підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування для керівників апаратів райдержадміністрацій та заступників голів районних адміністрацій Запорізької міської ради.

Програмою семінару висвітлено питання щодо сутності, новацій та практики застосування сучаного українського антикорупційного законодавства; юридичної відповідальності за корупційні правопорушення; участі громадськості в заходах щодо запобігання корупції; рівня результативності національних превентивних антикорупційних механізмів та інш. Також учасники семінару мали змогу взяти участь в обговоренні актуальних питань впровадження нового законодавства про державну службу та інших актуальних питань діяльності органів публічної влади.

 

14 квітня 2016 року відбувся тематичний короткостроковий семінар "Актуальні питання застосування сучасних інформаційних технологій в діяльності органів публічної влади" для працівників апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час проведення семінару розглянуті питання, спрямовані на удосконалення професійних компетентностей публічних службовців як користувачів персональних комп'ютерів. Зокрема, планується розглянути питання, пов'язані з особливостями роботи з офісним пакетом Microsoft Office, підготовкою аналітичних матеріалів, інформацій, звітів із мультимедійним супроводом та інш.

 

З 04 по 15 квітня 2016 року проведено навчання за тематичною професійною програмою підвищення кваліфікації сільських, селищних, міських (міст районного значення) голів та їх заступників.

Під час реалізації навчальної програми вісвітлено актуальних питань щодо конституційно-правових засад здійснення публічної влади в Україні, децентралізації влади та фінансової системи, особливостей проходження служби в органах місцевого самоврядування, реалізації антикорупційного та земельного законодавства, діловодства, вчинення нотаріальних дій, залучення інвестицій та грантів, організації діяльності органів місцевого самоврядування та інш.

 

З 04 по 08 квітня 2016 року відбулось навчання за тематичною професійною програмою підвищення кваліфікації для працівників районних та міських центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Програмою семінару було висвітленно питань щодо політичної корупції, а саме особливостей прояву та шляхів її подолання; змін та новацій трудового законодавства України, адміністративних послуг в Україні в контексті європейських стандартів, застосування системи електронного документування як чинника ефективного здійснення управлінських функцій, теоретичних засад публічного адміністрування та інш.