14 червня 2016 року відбулося навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Чинне законодавство України: новації, зміни та практика застосування" для працівників юридичних служб органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. 

Зокрема, програмою семінару було передбачено висвітлення таких тем:

-      "Практичні аспекти реалізації Закону України "Про очищення влади";

-      "Регіональна нормотворчість: питання теорії та практика реалізації";

-      "Забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги";

-       "Новели законодавства України" та інш.

07 червня 2016 року відбувся тематичний короткостроковий семінар з актуальних питань діяльності підрозділів внутрішнього аудиту в структурних підрозділах облдержадміністрації та інших органах виконавчої влади.

З метою ознайомлення з питаннями стану організації та функціонування внутрішнього контролю в органах виконавчої влади, організаційними та методологічними питаннями в діяльності із внутрішнього аудиту та удосконалення окремих професійних компетентностей державних службовців, були запрошені на навчання працівники підрозділів внутрішнього аудиту (у разі їх створення); працівники структурних підрозділів облдержадміністрацій та райдержадміністрацій, на яких покладено функції з проведення внутрішнього аудиту; фахівці з питань забезпечення системи внутрішнього контролю, облікової політики, інших зацікавлених осіб.

З 06 по 10 червня 2016 року  проведено ІІ сесію навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для спеціалістів відділів персоніфікації пільг управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення міських (міст обласного значення) рад та Запорізької міської ради по районах міста.

Також було запрошені на І сесію навчання працівники означеного напряму діяльності, які не підвищували кваліфікацію впродовж останніх 3-х років.

З 01 по 03 червня 2016 року, відповідно до вимог Нацдержслужби України, в рамках проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» відбувся тематичний короткостроковий семінар “Державна служба: правовий стиль і методи роботи в умовах реформування публічної влади в Україні”.